gå fort och le mycket, så är det ingen som märker att du är ful.

tisdag och en helt vanlig dag för mig. det händer inte så mycket roligt i mitt liv så jag spenderar mest mina dagar i sängen framför serier och inspirerande bloggar. annars pinnar jag mycket på pinterest och dricker väldans mycket te också. och så ska jag försöka ta i tu med böckerna som bara ligger och väntar på att bli lästa.
 
i övrigt är bloggandet inte riktigt på topp just nu känner jag, och samtidigt som jag tänker att "det är bättre att inte uppdatera jättebra än inte alls" så vill en annan del av mig också skriva bra, roliga och inspirerande inlägg.
hela det här är svårt men jag får klura lite. och om ni har några tips/idéer på vad ni vill läsa om kan ni väl skicka iväg en liten kommentar? okej? kram

blundar tills jag skymtar lyckan och jag vet, allt är för bra nu.

jag tvivlar inte på att veronica och håkan fans inte har sett den här videon. om ni inte har det så bör ni definitivt kolla in den nu! den är så himla fin och helt fantastisk. jag älskar låten och jag älskar videon!

hela huset - veronica maggio och håkan hellström

pyjamaslördag

igår hade jag såå himla roligt. jag hängde med klasskompisarna i stort sett hela dagen och fortsatte några timmar in på natten. det går inte att beskriva hur roligt jag hade! så idag mår jag väl inte sådär jättebra om man säger så. trött och seg är vad jag är, men det var det värt tycker jag.
 
jag går klädd som ovan, i typ världens skönaste pyjamasbyxor som jag köpte häromdagen och i mjuk stickad tröja. jag har spenderat hela dagen i sängen och här lär jag väl stanna.
 
spegeln i övrigt är en gammal som jag hämtade upp från källaren. den spegeln jag har nu är verkligen ingen favorit, utan den är vågig och alldeles för smal för att ta spegelbilder i. så den här kommer jag definitivt tycka om mer, men först måste jag måla om den i vitt, byta ut de guldiga och slitna hörnen mot nya fina, och sedan tillslut hänga upp den på väggen. kommer bli fint tror jag! vad tror ni?
 
nu ska jag bara vänta in j och sen ska vi ha lördagsmys tillsammans med familjen för imorgon jobbar jag. ha en fortsatt fin lördag fina ni. pusshej

om ett rosigt nattlinne

på onsdagar slutar jag alltid tidigt, så idag passade jag på att ta en runda på stan. 
 
och vet ni vad? jag fann det här fantastiskt fina och rosiga nattlinnet. det var på rean och jag fick dessutom betala halva rea priset. hur bra är inte det? det kommer från lindex för er som undrar.
 
med rosor, spetskant och en liten volang passade det mig alldeles utmärkt och det var för övrigt ett välbehövligt inköp då jag har lite ont om nattplagg.
 
annars har min onsdag bestått av en ta-det-lugnt-dag genom att; bära de allra skönaste kläderna, äta godaste tomatsoppan till lunch, lyssna på januari spellistan, tända ljus, fotografera, kolla en och annan serie, dricka te och blogga såklart. en väldans skön och trevlig dag kan jag tala om för er. kram kram

vinter och snötäckta landskap

idag tänkte jag dela med mig av en dos vinter inspiration. för trots att jag längtar till våren så himla himla mycket så är vintern väldigt fin och mysig ändå.
 
fotografier: från min pinterest

den tjugonde januari

och så var det måndag igen. det har varit väldigt slappt och segt idag och jag har varit så himla uttråkad helt enkelt. men trots det har jag överlevt dagen.
 
jag har bland annat övat på att måla de perfekta eyelinervingarna. det börjar ta sig nu och det blir nästan finare och finare för varje gång. eller vad tycker ni? på bild två ser ni mitt super duper goda mellanmål; varm oboy med grädde och orostade rostbröd med ostskivor på. mums vad gott! speciellt när man levt på framförallt yoghurt och liknande (endast flytande och passerad mat) i cirkus sex veckor. ojojoj vad tiden går fort, men nu får jag alltså börja tugga mjuk mat igen. åh så skönt kan jag tala om för er. nu är det snart läggdags för min del, men innan det ska jag se ett avsnitt av 90210, godnatt och sov så gott!
fotografier: jag (från min instagram: @beccaritzen)

om snöfall i januari

under de senaste månaderna har jag gjort något som kommit att nästan bli en slags tradition, nämligen att skapa en ny spotifylista för varje månad. och den här gången är det dags för januari's spellista.
 
det är en blandning av nya men också gamla låtar som förekommer i mina tidigare spellistor. 
 
min spellista för den här månaden, "snöfall i januari" hittar du här. kram
fotografier: jag

om en dag när man är hemma och sjuk

tisdag. och febern har inte gått över så idag stannade jag hemma från skolan. 

tar det mest lugnt i hopp om att bli frisk igen och tittar på mina favoritserier, fyller inspirationsmappar på pinterest, vänder blad efter blad i boken, myser med djuren, tar ett långt varmt bad och lyssnar på lugn musik. 

befinner mig för det mesta här i sängen och precis här och såhär ska jag fortsätta min dag. pusshej!
fotografier: jag

första dagen i veckan

jaha, då var det måndag igen. vaknade ganska lagom för en gångs skull, men låg kvar i sängen alldeles för länge. jag var så himla trött idag, precis som alla andra måndagar så jag slängde på mig en vanlig topp, mina älskade svarta jeans och så en gosig kofta och seg som en zombie, utan smink, begav jag mig till skolan. 
 
 
har förövrigt frusit hela dagen, men så har det också varit mer än -10 grader ute idag. brr! tog dock tempen framåt kvällen eftersom jag var så frusen och seg och då visade det sig att jag hade lite småfeber så nu dricker jag te i hopp om att bli både varm och frisk tills imorgon, orkar verkligen inte bli sjuk nu. håll tummarna för mig att jag slipper det, tack! kram
fotografi: jag

fröken frimans krig

idag tänkte jag tipsa er om en liten miniserie som svt sände runt jul. serien jag pratar om är fröken frimans krig.
 
i protest mot manssamhället och matfusket bestämmer sig dagmar friman (spelad av sissela kyle) för att starta svenska hem, ett livsmedelskooperativ med enbart kvinnor. och stans manliga specerihandlare vädrar konkurrens och försöker sätta käppar i hjulet.

serien är inspirerad av en sann historia om klass- och kvinnokamp under tidigt 1900-tal. och jag bara måste rekomendera er att se den. herrejösses vad bra den är, så himla otroligt bra till och med och dessutom sevärd enligt mig. förutom en väldigt spännande handling är det också en väldigt vacker omgivning med eleganta kläder och håruppsättningar, och så dessa fantastiska människor, vilka starka kvinnor!
serien hittar ni här på svt play.

fredag.

idag var jag ledig från skolan, det var väldigt skönt kan jag lova er. jag har både hunnit med att städa hela lägenheten (gud vad jag är duktig!), eller ja nästan hela i alla fall och sedan haft pojkvännen på besök, ätit god middag och sedan slappat i soffan med resten av familjen. hederligt fredagsmys helt enkelt. mysigt mysigt!

 
och nu sitter jag här i min ensamhet och nattbloggar, japp där ser man. imorgon väntar det jobb och på kvällen ska jag ut på krogen med några tjejer. det är inte så ofta det händer så det ska bli roligt, jag ska däremot ta det väldigt lugnt och gå hem ganska tidigt för på söndag jobbar jag igen. och på måndag är det ny vecka, åh hjälp vad tiden går fort. den bara springer iväg! håller ni inte med?
fotografi: jag

frisyr inspiration

hår och frisyrer är något som jag väldigt gärna skulle vilja bli bättre på. tänk er vad det skulle piffa upp en tråkigare outfit. slarviga knutar, lockar, flätor och simpla toffsar. precis som de nedan. så fint och så perfekt!
 
bilder från min pinterest

första skoldagen

torsdag. och så förklarar jag mitt jullov slut. första skoldagen idag och det var väl ändå helt okej. ganska trevligt att träffa de andra igen och ganska skönt att gå tillbaka till alla vanliga rutiner igen.
 

 
har idag hunnit med att äta lunch tillsammans med ett par klasskompisar, eller ja, jag fick låna en tallrik och äta mina hemmagjorda pannkakor medan de övriga åt paus, men ändå. livet efter en käkoperation hehe. tagit en liten runda på stan och sedan stressat tillbaka till andra lektionen, när det sedan visade sig att vi inte hade någon lektion efter lunch så jag kom hem tidigare än väntat. jag har mestadels legat i sängen och tagit det lugnt sedan dess, skönt kan jag tala om. första skoldagen tog kol på en tror jag. hur var eran första skoldag?
 
fotografi: jag

mål/löften/önskningar inför tvåtusenfjorton

under året tvåtusenfjorton har jag ett par, kan man säga mål/löften?! eller mer önskningar. det är saker jag vill bli bättre på och saker som jag vill/borde lära mig. det är saker som jag borde kunna uppnå.
utöver det tycker jag det är viktigt att ha mål, för då har man alltid något man kan sträva efter, och hålla fast vid. man ger inte upp lika lätt, eftersom att man inte ger sig om man väl bestämt sig för något helt enkelt.
 
 
detta handlar då om:

» att läsa. plöja igenom alla skönlitterära böcker som ligger på hög bredvid min säng och bara väntar på att bli lästa. och när de är utlästa ska jag låna ännu mer böcker och läsa läsa läsa.

» att fotografera. testa på nya saker och utvecklas, fotografera mer vardagsbilder samt planera mer fotoprojekt och fotosessions.

» att blogga. lägga ner mer tid och bli bättre på att blogga, är ju så himla dålig på just det.

» att träna. jag ska, och vill också för den delen, ta tag i träningen (likadant löfte som precis alla andra i hela världen?!), men åh jag saknar det ju så.

» att vara kreativ. är så inspirerad av alla diy's som ligger ute på nätet så jag ska själv försöka mig på några så får vi se vad som blir utav det.

» att klä sig. jag ska strunta i vad andra tycker och säger och gå klädd i exakt de kläder som jag vill.

» att göra. istället för att säga "jag ska bara" ska jag ta tag i grejer på en gång (som skolarbeten och andra måsten) och ta det lugnt efter att det är gjort, istället för tvärtom som jag ofta gör nu.

» att planera. en almenacka ska inhandlas så jag kan planera, ordentligt. så saker som det ovan blir gjort exempelvis. och så jag har stenkoll på allt hela tiden.

» att spara. jag måste börja spara ordentligt, för i år väntar studenten och så börjar vuxenlivet också ta fart. jag ska inte handla massor utav onödiga ting, för pengar är ändå ganska viktigt att ha och sen vill jag väldigt gärna resa utomlands sen efter studenten.

» att vara. göra mitt bästa, våga gör som jag vill och inte påverkas av andra runt om kring hela tiden, hålla humöret uppe och vara så trevlig jag kan, samt (våga) ge mer komplimanger, det mår ju alla så mycket bättre av, eller hur? jag ska fatta att jag är bra som jag är, att jag äger och att jag är intressant. och så ska jag ta världen med storm, och inte låtas stannas upp av något, för den enda som kan stå i vägen är jag själv.
 
förhoppningsvis kommer jag kunna leva upp till dessa mål. för det är ju ändå ganska skönt att kunna kryssa av det som man gjort, och sedan komma på nya saker som man kan förbättra. och skulle det vara som så att jag inte skulle klara av något av dessa mål är det ju inte hela världen, då är det ju bara att ta med sig dessa det till nästa års lista. har ni några löften/mål som ni hoppas på att uppnå under det här året? om så är, kan ni inte berätta för mig? kram.
fotografi: jag

RSS 2.0